Holidays

The First Thanksgiving Jean -  Louis Gerome Ferris

The First Thanksgiving - Jean Louis Gerome Ferris

 Ziua Recunoştinţei Thanksgiving Day   Jour de l’Action de grâces

 Este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulţumeşte (tradiţional lui Dumnezeu) pentru bogăţia recoltei din acel an. Ea se sărbătoreşte în cea mai mare parte a Americi de Nord (US and Canada). Este o sarbatoare a familiei.

In Romania, Thanksgiving este o altă denumire pentru Ziua Recoltei, şi se sărbătoreşte în biserici şi în sate într-o duminică după strângerea recoltei în acea localitate.

Această sărbătoare a fost preluată de primii colonişti sosiţi în Lumea Noua, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoştinţă faţă de recolta miraculoasă obţinută în condiţii climaterice dure.

Rădăcinile sărbătorii din Canada diferă de a celei din SUA: un explorator britanic, Martin Frobisher, încerca să găsească o cale spe Orient. Nu a reuşit, dar s-a stabilit în Canada. În anul 1578 a ţinut o ceremonie, în regiunea care astăzi poartă numele de provincia Newfoundland and Labrador spre a aduce mulţumiri pentru faptul că a supravieţuit unei călătorii atât de lungi. Alţi colonişti sosiţi ulterior, au continuat tradiţia. Ulterior, Frobisher a fost înnobilat şi un golf la Oceanul Atlantic în nordul Canadei, a primit numele de Forbisher Bay, în memoria sa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: