Sa Discutam Despre Feminism

by

In Romania am fost profesoara de fizica la un liceu de traditie Bucurestean. Fiind in anii 80 clasele erau impartite in mecanica (cei extrem de slabi), electronica (pe la medie) si matematica-fizica (elitele). “Debutanta” fiind, am valsat cu mecanica! La dirigentie mi s-a dat tot ce nu a “avut loc” nu numai pe la elite, dar nici la cei cu mecanica, adica cei ce erau de presupus ca se vor pierde pe drum. Am muncit cum numai entuziasmul tineretii te obliga si am transformat o clasa destinata esecului, intr-o clasa ce a avut undeva pe linga 85% admitere la facultate. Generatia 83-87 va reprezenta generatia maturizarii mele nu numai ca profesor de fizica, dar si ca om.

A trebuit sa lupt sa dovedesc ca sint un profesor bun de fizica. Nu a fost usor. Tinara, femeie…2 defecte greu de depasit! Si totusi am reusit sa trimit la olimpiada internationala primul elev al liceuleui! Si viata mea a devenit si mai grea. Eram in anii 80!

In curind episodul 2

2 Responses to “Sa Discutam Despre Feminism”

  1. mihai 4 Says:

    Consider ca feminismul este o prostie in multe situatii,dar nu in toate.Fiti femei doamnelor, si e indeajuns.Nu uitati sa fiti femei chiar si intr-o lume condusa aiurea de barbati.

  2. mihai 4 Says:

Leave a comment